Stichting DBF winnaar Anita Andriesen Prijs 2013!

Stichting DBF uit Grou houdt het voorzieningenniveau op het platteland hoog en pakt gebouwen in kwetsbare gebieden aan. Daarmee is zij de winnaar van de Anita Andriesen Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2013. Het thema van de prijs was dit jaar ‘Herstructurering en Transformatie’. Binnen dit thema viel het ingezonden voorbeeldproject De Aerdenplaats in Oude Bildtzijl op. Het is een ontmoetingsplek die dankzij de steun van Stichting DBF het dorp levendig houdt.

Gedeputeerde Staten kennen de prijs toe op voordracht van een vakjury onder leiding van Haije Talsma, wethouder in de gemeente Ferwerderadiel. De gemeente Ferwerderadiel won de Anita Andriesen Prijs in 2010. De jury koos Stichting DBF als winnaar uit 12 inzendingen.

Martin Cnossen, directeur van DBF: “Ik ben trots dat ons werk op deze manier zoveel aandacht krijgt!”

Prijs

De bekendmaking van de winnaar was tijdens de Dag van de Ruimtelijke Kwaliteit op 2 december. De prijs is een feestelijke publieksmanifestatie die in 2014 in samenwerking met de winnaar wordt georganiseerd. Tijdens deze manifestatie wordt het voorbeeldproject van Stichting DBF aan een groot publiek getoond.

Download: Juryrapport Anita Andriesen Prijs 2013

Filmpje bekend maken winnaar, Omrop Fryslân